Egner du dig til at blive politiker?

Folk, der går ind i politik, er drevet af en ambition om at ændre på tingenes tilstand. Det kræver målrettethed og vedholdenhed, for der er ofte mange og lange forhandlinger, og det er gælder om at kunne samle flertal for sin politik, ellers kommer man ingen vegne.

Kend dine venner

Har du ambitionerne, visionerne og robustheden til at gå ind i dansk politik? Mange politikere er gået ind i politik allerede som unge, hvor de har meldt sig ind i et ungdomsparti. Her kan de lære andre unge at kende, som også er interesseret i politik, og de kan lære om det politiske håndværk. Det er nemlig ikke nok at have ambitioner og visioner, man skal også kunne samarbejde og kunne indgå kompromisser i politik. Det er også en fordel, at du får dig et politisk netværk, hvor I kan støtte og hjælpe hinanden. Ofte ser man også, at politikere har gode relationer til hinanden på tværs af partierne. Det er nemlig ikke altid, at ens bedste venner findes i ens eget parti, for der kan godt være megen konkurrence internt i et parti om at få bestemte poster, ordførerskaber eller arbejdsopgaver.

Vær forberedt på personangreb

I dansk politik er der også mange personangreb, og et eksempel derpå er tilbage i 2018, hvor Dansk Folkeparti var ude med riven og ville fyre sundheds- og ældreminister Thyra Frank, fordi de ikke mente, at hun var egnet som minister. Som politiker skal man være forberedt på, at der kan komme den slags personangreb, og så er det godt at have venner, som kan hjælpe en – hvad enten de sidder i ens eget parti eller i et andet. Det gælder om at have psykisk overskud og være i god fysisk form, hvilket du kan komme, når du bruger en smart crosstrainer fra Gorilla Sport. Så kan du bedre stå distancen i politik.

Levebrødspolitiker eller …?

Begrebet levebrødspolitiker dækker over, at nogle personer går ind i politik med det formål at kunne gøre karriere som politiker og leve af det. Men der er også politikere som eksempelvis Brian Mikkelsen (K), der forlod Folketinget for at bestride en post i Dansk Erhverv.

Varme politiske emner

Et af det helt varme politiske emner er klimaet: http://grundlovsvaern.dk/det-blev-et-klimavalg/, som pludselig er kommet øverst på dagsordenen. Du kan selv vælge at gå ind i dansk politik og slå et slag for klimaet. Ud over de mange politiske emner som optager os i Danmark, så skal vi også forholde os til EU, som vi er medlem af. Vi har i øvrigt Margrethe Vestager som konkurrencekommissær i EU. EU vedtager forskellige direktiver som fx øremærket barsel til mænd, og det har indflydelse på vores hverdag i Danmark. Nogle danske politikere finder EU-politik, så spændende, at de stiller op til EU-parlamentet.

mts_onepage