Få indflydelse som kommunalpolitiker

Mange mennesker er gode til at brokke sig over det ene eller det andet. Men hvis du virkelig vil ændre på noget, så skal der handling til. En af måderne at få indflydelse på er at stille op som kommunalpolitiker, blive stemt ind og sætte sig i en stol på rådhuset.

Hvilket parti matcher dine holdninger

De fleste, som går med en kommunalpolitiker i maven, vælger at stille op for et parti. Der skal være kommunalvalg i Danmark i november 2021, så det er nu, du skal på banen og melde dig under fanen hos et af de mange partier som fx Nye Borgerlige eller SF. Du kan også starte dit eget parti og forsøge at komme ind i kommunalpolitik og i Folketinget. Du kan læse om de forskellige nuværende partier på deres hjemmesider, og du kan kontakte deres lokalafdelinger, uanset hvor i landet du bor.

Du skal ville det

Politikere skal have nogle holdninger, som de gerne vil føre ud i livet ved fx at vedtage love eller fjerne love. Hvis du gerne vil have indflydelse i dit lokalområde, så er det at blive politiker en glimrende mulighed for det. Men du skal også ville det, for det kræver en stor indsats og vedholdenhed. Det er langt fra alle, som vil være enige i dine holdninger, mange vil også være uenige, så du skal kunne holde til at deltage i mange politiske møder og diskussioner. Nogle politikere gør politik til en livslang levevej, imens andre kun er i kommunalpolitik eller landspolitik i en kortere periode.

Få ændringer gennemført

Det kan ofte være et langt og sejt træk at få lovændringer gennemført, men når det lykkes, er det en fantastisk følelse. Du har været med til at gennemføre nogle ændringer, som du selv synes er positive (måske er der andre som er uenige), men I var et flertal, som fik det gennemført. Vil du gerne sætte dine fingeraftryk i kommunalpolitik inden for fx skoleområdet, sundhedsområdet eller erhvervslivet, så kan du stille op som kommunalpolitiker.

mts_onepage