Kultuminister er officiel repræsentant til VM-slutrundt i Rusland

Kulturminister Mette Bock (LA) repræsenterer det officielle Danmark, når hun rejser til Rusland for at overvære Danmarks sidste gruppekamp mod Frankrig den 26. juni. Mette Bock (LA) bekræfter over for Ritzau, at det er en fornuftig beslutning, at hun som sportens minister bakker aktivt op om det danske fodboldlandshold, som derved får moralsk støtte og opbakning fra en repræsentant fra det officielle Danmark.

Kritiske røster blandt de andre partier på Christiansborg

Andre politikere på Christiansborg er kritiske over for, at kulturministeren rejser til Rusland på Danmarks vegne. Udenrigsordfører for Venstre, Michael Astrup Jensen, mener, at kulturministeren kan blive en ufrivillig brik i præsident Putins propagandaspil. Michael Astrup Jensen peger på, at Putin har brugt milliarder på VM for at sende et signal om, at Rusland nu er en del af det gode selskab. Forsvarsordfører Rasmus Jarlov (K) mener heller ikke, at ministeren bør tage af sted, fordi Danmark har økonomiske sanktioner mod Rusland, og danske soldater er sendt til Baltikum for at beskytte allierede mod russisk aggression. Socialdemokraternes udenrigsordfører Nick Hækkerup mener også, at Danmark med sin officielle deltagelse sender et dårligt signal, fordi det kan opfattes som om, man stiller sig på Ruslands side.

Usikkerhed på grund af giftangreb

På Christiansborg har der været usikkerhed omkring, hvorvidt Danmark skulle sende en eller flere ministre til Rusland for at overvære slutrunden. I marts var der et giftangreb på en russisk eksspion og hans datter i Salisbury i Storbritannien. Begge personer overlevede, men ifølge briterne stod russerne bag angrebet. I modsætning til Danmark har Storbritannien, Island og Australien for længst meddelt, at de ikke deltager officielt i VM.

mts_onepage