Bred politisk opbakning til indkøb af nye el-tog

DSB har fået grønt lys af et bredt flertal i Folketinget til at indkøbe nye el-tog og togsæt. Regeringen og Dansk Folkeparti har sammen med De Radikale, Socialdemokratiet, Alternativet og SF godkendt et nyt udbudsmateriale af togsæt, oplyser Transportministeriet . Det betyder, at DSB inden årsskiftet 2019/2020 kan indgå en kontrakt om køb af 40-56 nye vogne, og togene forventes at blive sat i drift i 2022. De nye eltog skal inden 2030 erstatte de gamle dieseltog, som er IC3, IR4 og IC4.

El-toge skal give mere stabil drift og bedre samarbejde

Med de skandale-ramte IC4-tog har der været alt for mange problemer, men de nye el-tog skal sikre en mere stabil drift. En anden fordel med de nye el-tog er, at DSB kan samarbejde med Deutsche Bahn om togdrift til og fra Tyskland, når Femern Bælt-broen bliver åbnet i 2028.

Bedre rejseoplevelse for togpassagererne

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) glæder sig over, at et bredt flertal i Folketinget støtter op om de nye el-tog og dermed er med til at sikre, at togpassagererne fremover får en bedre rejseoplevelse, og at de slipper for forsinkelser alt det bøvl, som der har været med IC4-togene.

mts_onepage