Dansk politik

Politik fylder meget i Danmark, som det er i dag. Det har altid været en del af vores hverdag, og alle har en mening om et eller andet. Fælles for alle politikkere i Danmark er, at de ønsker at gøre en forskel for vort land. Det er jo en rigtig dejlig ting, og det er det særligt, når den sag, de ønsker at arbejde for bliver til noget. Og det er her, vi må erkende, at det ikke altid er således, at alle tiltag bliver gennemført. Det er der naturligvis ikke noget at sige til, men det ville betyde noget og mere, hvis det var, at der var en højere andel af tiltag, der blev gennemført, der blev bragt på dagsordenen.

Alle politikere har en eller flere sager, som de går særligt ind for, og som de også gerne vil kendes for. Uanset om det drejer sig om Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative eller et helt fjerde parti, så bugner det med mærkesager for det enkelte parti. Sommetider arbejder et parti på helt særlige sager, og til andre tider har de blot et væld af sager, som de arbejder på. Her kan det som almindelig borger i Danmark være lidt af en jungle at finde rundt i og gennemskue, hvem det er, man bør stemme på, og hvem det er, der holder, hvad de lover. Som med alt andet, så går det jo også hurtigt i glemmebogen, hvad folk har sagt og dermed lovet, mens vi til andre tider ser, at det kommer frem i lyset, og at der kommer sager ud af det.

Når det drejer sig om indretning af vort liv, så er der naturligvis også partier, der har meninger og holdninger til, hvordan det skal være, og hvordan vi får mest muligt ud af livet.  Her er der flere partier, der henleder opmærksomhed på arbejdsugen, arbejdsdagen og ikke mindst på uddannelser. Det handler ofte om balance mellem arbejdsliv, fritid og familieliv, og det er nok i sidste instans noget, der volder udfordring for os alle. Alle ønsker at arbejde mindre og have mere fritid, og det er kun de færreste, der er tilfredse med det arbejdsliv, de allerede har. Alle ønsker mere tid til familien, til det nære og til de ting, der betyder noget, mens der ønskes at bruge mindre tid på de ting, der ikke giver mening. Særligt det her med mening er noget, danskerne lægger mere og mere vægt på. Vi ønsker, at der er mening med vort liv og vor eksistens, og at den ene dag ikke bare skal tage den anden, men at vi skal have et godt liv og nemt og gnidningsfrit kunne få det hele til at hænge sammen, uden at vi må gå på kompromis med noget som helst.

mts_onepage