Brian Mikkelsen forlader dansk politik for direktørpost i Dansk Erhverv

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forlader med øjeblikkelig virkning sin ministerpost for at blive direktør i Dansk Erhverv LINK, oplyser erhvervsorganisationen.

Kampklar til nye udfordringer

Brian Mikkelsen har været i dansk politik i 24 år, heraf 12 år som minister. Han udtaler selv i en pressemeddelelse,at han har haft mange spændende år i politik,men at tiden nu er kommet til nye udfordringer. Brian Mikkelsen glæder sig til at tiltræde sit nye job som direktør og føler sig kampklar til opgaven.

Lars Løkke: tab for dansk politik, men fortsat samarbejde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ønsker Brian Mikkelsen tillykke med det nye job og ser frem til et fortsat samarbejde, når Brian Mikkelsen er tiltrådt som direktør for Dansk Erhverv. Statsministeren takker desuden Brian Mikkelsen for hans indsats i dansk politik og understreger, at han har været en dygtig og engageret politiker, som har brændt for at gøre en forskel.

Søren Pape mister sin ”højre hånd”

Leder af de Konservative, Søren Pape, skriver i en Facebook-opdatering, at han er ubetinget glad på Brian Mikkelsens vegne, men at det samtidig er et tab for dansk politik, for partiet og regeringen, at Brian Mikkelsen forlader politik. Brian Mikkelsen har i årenes løb i Folketinget bestridt vigtige ministerposter som justitsminister, økonomi- og erhvervsminister og kulturminister. Han har spillet en central rolle som Søren Papes højre hånd, og han har desuden været chefforhandler i alle de store økonomiske og politiske forhandlinger. Brian Mikkelsen har derfor også siddet i økonomiudvalget og koordinationsudvalget, som er de to mest magtfulde udvalg i regeringen.

Dansk Erhverv: Brian Mikkelsen er det bedst tænkelige valg

Hos Dansk Erhverv er man begejstret for, at Brian Mikkelsen tiltræder som ny direktør efter Jens Klarskov. Formand for Dansk Erhverv, Jens Mathiesen, udtaler i en pressemeddelelse, at Brian Mikkelsen er det bedst tænkelige valg som ny direktør for Dansk Erhverv.

Rasmus Jarlov bliver ny erhvervsminister

Onsdag aften blev det offentliggjort, at Rasmus Jarlov (K) overtager posten som erhvervsminister efter Brian Mikkelsen. Lars Løkke Rasmussen (V) vil torsdag gå til dronningen og justere regeringens sammensætning. For mindre end to måneder siden var Lars Løkke Rasmussen hos dronningen for at ændre regeringens sammensætning, da to andre ministre – Esben Lunde Larsen (V) og Søren Pind (V) – begge valgte at forlade politik.

mts_onepage