Styrk den demokratiske samtale med en debatklub

Den demokratiske samtale. Det er et begreb, som mange politikere holder af at føre frem i debatten, når diskussionen falder på borgernes involvering i lovgivningsprocessen, deres indflydelse på de politiske partier og andre forhold i spændingsfeltet mellem offentlighed og den politiske verden.

Her vil vi foreslå, at du går ind i den politiske samtale og stifter en debatklub, hvor du og dine venner, medstuderende eller kolleger kan samles og diskutere forskellige politiske emner og komme med ideer til, hvordan vi driver den politiske udvikling i dette land. Du kan kombinere debatterne med skønne vinsmagninger, der nok skal trække folk til. Vinene kan du købe på https://vinoteket.com/da-dk, hvor der findes et stort udvalg af vine fra mange forskellige lande.

Vin hører fra gammel tid sammen med politiske og filosofiske drøftelser. De gamle grækere samlede til debatter med vinen i fokus. I dag kan du gøre det samme med vine fra https://vinoteket.com/da-dk, og det er hos denne forretning muligt at få vine, der matcher enhver situation. Hvad med at parre vine fra https://vinoteket.com/da-dk med de emner, I skal drøfte, så der kommer sammenhæng i tingene? Økologiske vine sammen med debatter om miljø og udviklingen inden for landbruget – kunne det være en idé? Eller vine fra Sydamerika, hvis talen er om udviklingen inden for transport og klima.

Masser af emner at tage fat på

Der er nok emner at tage fat på, når du skal finde på emner til jeres kombinerede debataftener og vinsmagninger. Et emne som klima har i flere år været i top ti ved debatmøder og arrangementer, og der er ingen grund til at tro, at klima og miljø ikke også i de næste år vil fylde meget i den politiske samtale. Du kan arbejde med at finde jeres egne særlige vinkler på debatten om klima og miljø og på den måde være med til at facettere hele diskussionen om, hvordan vi bedst muligt kan håndtere de forandringer i klimaet, som de fleste er enige om er på vej.

Men der er masser af andre emner, der kan være relevante. Etiske og moralske emner som aktiv dødshjælp, dyrevelfærd og forholdene i de kommende naturnationalparker kan få blodet til at bruse hos mange mennesker med engagement i samfundsudviklingen, og emner som økonomi, integration og forholdet mellem land og by kan I også vælge at tage op. I det hele taget vil der til enhver tid være nok at tage fat på i en politisk diskussionsklub, og med indslag med vine fra https://vinoteket.com/da-dk vil den kun blive mere populær.

mts_onepage