Dansk Folkeparti truer med at fyre Thyra Frank

Dansk Folkeparti (DF) truer nu med at fyre ældreminister Thyra Frank (LA), fordi hun laver for lidt. Så kontant er udmeldingen fra regeringens støtteparti, som kræver, at Thyra Frank senest efter sommerferien skal komme med konkrete forslag på ældreområdet. Hvis ikke ministeren kan leve op til det, så vil Dansk Folkeparti kræve hende fyret til efteråret.

DF vil i regering uden LA

Dansk Folkepartis udmelding skal ses i lyset af, at partiet ønsker at skubbe Liberal Alliance ud af regeringen efter et kommende folketingsvalg forslår selv at overtage en plads i regeringen. Dansk Folkepartis kritik af Thyra Frank kan derfor opfattes som en krigserklæring.

DF vil ikke længere holde hånden under ældreminister

Jeppe Jakobsen, som er Dansk Folkepartis ældreordfører, udtaler, at DF ikke vil holde hånden under en minister, som forsømmer sit arbejde. Det er uacceptabelt over for borgerne, at Thyra Frank fortsætter på ministerposten, hvis ikke hun kommer med nogle konkrete forslag inden for ældreområdet. Dansk Folkeparti beskylder Thyra Frank for ikke at tage konkret affære og fremsætte lovforslag, der kan imødekomme problemerne med de mange tusindvis af ældre demente i Danmark samt problemerne med at rekruttere plejepersonale. Dansk Folkeparti kræver derfor, at ministeren handler nu, ellers vil Dansk Folkeparti stille et mistillidsvotum til Thyra Frank i efteråret. Dansk Folkeparti løfter også muligheden for, at andre partier i Folketinget kan stille et mistillidsvotum til Thyra Frank, som Dansk Folkeparti så vil stemme for.

Ingen forslag på ældreområdet i regeringens lovkatalog

Ældreminister Thyra Frank er tidligere blevet kritiseret for ikke at have nogen ambitioner på ældreområdet. I oktober 2017 vakte det opsigt, at regeringens lovkatalog var blankt ud for ældreministeren, fordi hun ikke havde nogen lovforslag at fremsætte. Især Socialdemokratiet har tidligere været på banen med kritik af ældreministeren for ikke at bestille nok.

Thyra Frank kalder det en hård og urimelig kritik

Ældreminister Thyra Frank kalder Dansk Folkepartis beskyldninger for en hård og urimelig kritik. Hun peger på, at hun har et tæt samarbejde med ældreordfører Jeppe Jakobsen, og at de har skabt ting i fællesskab, som hun er stolt af. Hun peger bl.a. på, at ældreområdet fik tildelt 2,7 milliarder kroner i forbindelse med vedtagelsen af finansloven i 2018. Thyra Frank udtaler endvidere, at der i de kommende dage vil blive fremlagt en udfærdiget arbejdsplan for rekruttering til ældreplejen, så hun mener selv, at hun som minister leverer hele tiden. På spørgsmålet om, hvorvidt hun vil levere lovforslag til regeringens lovkatalog i efteråret, svarer hun, at hun vil levere det, som der er behov for.

Thyra Frank afviser at trække sig

Thyra Frank afviser også blankt, at hun kan finde på at trække sig som minister som følge af kritikken fra Dansk Folkeparti. Hun brænder for ældreområdet og ser ikke nogen grund til, at hun ikke skal være minister trods den sønderlemmende kritik fra regeringens støtteparti.

mts_onepage