Data kan flyde frit med nye vedtagne EU-regler

EU har vedtaget et nyt regelsæt, som sikrer, at data kan flyde frit i Europa. Det betyder, at alle ikke-personfølsomme data frit kan bevæge sig over grænser, og at de enkelte lande ikke længere kan holde på bestemte data med geografiske regler for data-behandling.

Opgør med data-restriktioner

Andrus Ansip, som leder EU’s ‘Digital Single Market’-projekt, udtaler, at de nye EU-regler er et opgør mod lokale data-restriktioner, og at der ikke er plads til protektionisme i et single marked. De nye regler skulle gerne være med til at øge konkurrencen på markedet for datahåndtering i EU. Den teknologiske udvikling og udviklingen af nye digitale forretningsmodeller for data vil også blive understøttet af de nye regler.

Bedre konkurrencevilkår for virksomheder

Hos Dansk Erhverv glæder man sig over det nye regelsæt fra EU, og her forventer man også,at reglerne vil give bedre konkurrencevilkår for danske datacentre. Især mindre virksomheder og start-up virksomheder, som ikke har penge til at betale for datacentre ellercloudaftaler i flere EU-lande, vil kunne drage fordel af de nye regler. Barrierer vil blive fjernet og markedet bliver boostet med de nye regler, lyder det fra chefkonsulent i Dansk Erhverv, Poul Noer.

mts_onepage