Alternativet opstiller til EU-Parlamentet sammen med fyret græsk minister

Det er Alternativet der vil opstille til Europa-Parlamentet på den tværnationale europæiske liste, som hedder European Spring.

Fyret græsk finansminister er på listen

Blandt de opstillede på listen finder man den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis. I 2015 blev Yanis Varoufakis tvunget til at træde tilbage, fordi han nægtede at gennemføre EU´s spareplan, der havde til formål at redde Grækenland fra en statsbankerot. Det skete trods vælgernes opbakning til regeringens linje. Rasmus Nordqvist. EU-ordfører for Alternativet, og Yanis Varoufakis præsenterede i lørdags listen på folkemødet på Bornholm.

Et mere solidarisk EU

Listen European Spring vil målrettet arbejde for at imødekomme europæiske udfordringer på en mere solidarisk måde, end den måde politikerne hidtil har forsøgt at løse problemerne på. Listen vil bl.a. garantere, at alle EU-borgere får en mindsteløn, og der skal iværksættes initiativer mod fattigdom i samarbejde med lokale myndigheder, som skal bremse strømmen af EU-borgere, som flytter fra de fattige lande i Sydeuropa til det rige Nordeuropa.

Nye asylregler og grøn energi

Listen vil arbejde for nye asylregler, hvor grænserne åbnes for alle migranter og flygtninge. Flygningecentrene skal lukke, og asylansøgerne må bosætte sig i det land, hvor de har familie. Derudover skal aftalen mellem EU og Tyrkiet ophæves, så bådturene med flygtninge og migranter til Grækenland stoppes.

mts_onepage