Kina: USA´s uforudsigelige handelspolitik er skadeligt

USA´s temperamentsfulde og uforudsigelige handelspolitik gør det svært for andre lande at forhandle med USA, og det vil på sigt skade amerikanerne selv, lyder en advarsel fra Gao Feng, som er talsmand for det kinesiske handelsministerium, på et pressemøde torsdag i Beijing.

Kina ser sig nødsaget til at forsvare egne interesser

I sidste uge valgte Kina at svare igen på, at USA vil hæve toldsatserne på kinesiske importvarer med 25 procent, og Kina vil nu tilsvarende indføre told på 659 amerikanske varer – primært amerikanske landbrugsvarer. Ifølge kineserne har der tidligere været gode og konstruktive forhandlinger med USA, men på det seneste har det taget en negativ drejning, som tvinger Kina til at forsvare sine egne interesser.

Optrappet konflikt udløser nervøsitet på aktiemarkedet

Eftersom USA og Kina er de to største økonomier i verden, vil en handelskrig mellem de to lande få store konsekvenser globalt. Trump meddelte mandag, at han som modsvar til Kina yderligere vil hæve tolden med 10 procent på en stribe kinesiske varer. Den optrappede konflikt har fået det globale aktiemarked til at reagere nervøst og med fald, fortæller Reuters ved udsigten til, at tonen mellem Kina og USA kan blive yderligere skærpet.

mts_onepage